به گزارش خبرنگار مهر، عزیز الله رمضانی امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با آخرین اقدامات صورت گرفته برای تامین گاز زمستانی مشترکان گفت: اگر قرار باشد بدون محدودیت گاز صنایع و مشترکان بخش خانگی و تجاری را تامین کنیم، قطعا با کسری مواجه می شویم.
وی با اشاره به این موضوع که قرار است بخشی از سوخت مورد نیاز نیروگاهها از طریق فرآورده های نفتی تامین شود، تصریح کرد: در مجموع وظیفه اصلی وزارت نفت تامین سوخت مایع و گاز طبیعی مشترکان در کلیه فصول سال بوده که پیش بینی می کنیم امسال در این رابطه مشکلی ایجاد نشود.
معاون وزیر نفت با تاکید بر این موضوع که هم اکنون بخش عمده ای تعمیرات اساسی پالایشگاههای گازی و تاسیسات به پایان رسیده است، اظهار داشت: همچنین بخش باقیمانده این تعمیرات تا پایان مهرماه امسال به طور کامل تکمیل می شود.
به گفته این مقام مسئول برای زمستان امسال شرکت ملی نفت هر میزان گاز تحویل شرکت ملی گاز داده است امکان پالایش آن در پالایشگاههای موجود گاز کشور وجود دارد.
به گفته وی برای تامین سوخت زمستانی مشترکان به صورت هفتگی جلسات سوخت زمستانی در وزارت نفت تشکیل شده و در این رابطه هماهنگیهای لازم به عمل می آید.
کاهش سرمایه گذاری خارجی در صنعت گاز
وی با بیان اینکه میزان سرمایه گذاریهای جذب شده برای توسعه صنعت گاز ایران کمتر از برآوردهای صورت گرفته بوده است، یادآور شد: در حال حاضر برای تحقق برنامه های توسعه ای سالانه باید 10 میلیارد دلار سرمایه در شرکت ملی گاز ایران جذب شود اما میزان اعتبارات تخصیص یافته کمتر از پیش بینی ها بوده است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز همواره برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی جذاب بوده است، یادآور شد: اما هم اکنون موانع متعددی برای جذب سرمایه در این بخش وجود دارد.
رمضانی از راهکارهای قانونی به عنوان یکی از موانع جذب سرمایه در صنعت گاز یاد کرد و افزود: همچنین شرایط بین المللی اجازه جذب همه سرمایه های خارجی را در این بخش نمی دهد.
عرضه سهام شرکت گاز در بورس مالزی
وی در ادامه با اشاره به برنامه ریزی برای واگذاری بخشی از سهام شرکت ملی گاز در برخی از بورسهای خارجی همچون بورس مالزی بیان کرد: بر اساس قوانین و مقررات موجود کشور امکان عرضه این سهام در بورسهای خارجی وجود دارد.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: وقتی اصل واگذاری را پذیرفته ایم باید تمام شرایط آن را نیز بپذیریم.
رمضانی در پایان خاطر نشان کرد: تعیین قیمت واقعی برای سوخت و عقد قراردادهای بلند مدت برای تامین خوراک سودآوری شرکتهای گازی را قطعی می کند.
نظر شما